Hankkeet


Vuosina 2022–2024 toteutettavassa, Koneen säätiön rahoittamassa Vesi vanhin voitehista – mitä ihmettä? -hankkeessa keräämme, tutkimme ja tulkitsemme vesistöihin liittyvää kansanperinnettä. Haluamme tuoda ikiaikaista vesiviisautta nykyaikaan ja auttaa ihmistä löytämään sisäisen vastuullisuutensa äärelle. Haemme juurevaa voimaa esi-​isiemme luontosuhteesta tämän päivän vesiluonnon hyväksi.

Lue lisää »

Suomi haluaa tehdä yrityksistään maailman vesivastuullisimpia vuoteen 2030 mennessä. Kuinka tulla vesivastuulliseksi yritykseksi -hanke tukee tätä päämäärää ja ratkoo pienten ja keskisuurten yritysten vastuulliseen vedenkäyttöön liittyviä haasteita. Selvitämme, millaista apua yritykset tarvitsevat matkalla vesivastuullisuuden edelläkävijöiksi ja kehitämme yhdessä asiantuntijoiden ja yritysten kanssa Yritysten vesivastuu 2030 -palvelukonseptin.

Lue lisää »

Capeenpuron luonnonmukaistamisen tavoitteena on tehdä uutta lisääntymis- ja elinaluetta järvitaimenelle ja muulle eliöstölle historiaa kunnioittaen ja tutkimusta lisäten. 

Lue lisää »

Pienvesi-​HELMI-​hankkeessa ennallistetaan, suunnitellaan ja inventoidaan pienvesiä Uudellamaalla, Varsinais-​Suomessa, Satakunnassa, Keski-​Suomessa ja Lapissa vuosina 2022 ja 2023. Hankkeen käytännön toimenpiteiden lisäksi se toimii vipuvartena ennallistamistoiminnan valtakunnallisessa lisäämisessä. Hankkeessa  kehitetään menetelmiä, opitaan ja innostetaan eri tahoja pienvesien tilan parantamiseen.

Lue lisää »