Suomen vesistösäätiö ja Image Wear Oy yhteistyöhön puhtaan veden puolesta

Suomi haluaa yrityksistään maailman vesivastuullisimpia. Suomen suurin työvaatevalmistaja Image Wear on tarttunut haasteeseen yhdessä Suomen vesistösäätiön kanssa. Monivuotisen yhteistyön aloittaa RepairFriday -kampanja, joka kannustaa jokaisen oman vesijalanjäljen pienentämiseen kierrättämisen ja korjaamisen avulla.

Vastuu vesistä kuuluu meistä jokaiselle

Tekstiilialan tuotantoketjut ovat pitkiä ja niissä käytetään runsaasti vettä. ”Koska Image Wearilla ei pienenä toimijana ole suuria mahdollisuuksia vaikuttaa toimittajiemme prosesseihin, olemme päättäneet tukea Suomen vesistösäätiön toimintaa vesistöjen tilan parantamisessa”, kertoo Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiainen ja jatkaa: ”Samalla haluamme tutkia, miten voimme parantaa omaa vesijalanjälkeämme ja tuoda esille vesiensuojelun tärkeyttä sekä sitä, että jokainen voi tehdä oman vesiensuojeluteon käyttämällä vaatteet loppuun. Vaatteita korjaamalla pystyy pidentämään niiden elinkaarta.” 

Suomen johtava työvaatevalmistaja kannustaa korjaamaan ja kierrättämään työvaatteita. Image Wear on kehittänyt erilaisia uudelleenkäyttö- ja kierrätyspalveluita. Vaatelaastarilla® voi helposti ja nopeasti korjata rikki menneen työvaatteen ja pidentää sen käyttöikää. Aarre-​kierrätyspalvelun avulla asiakkaan työvaatteita kierrätetään työntekijältä toiselle, Työvaatelainaamo on ekologinen ja kustannustehokas tapa hankkia työvaatteet vaihteleviin tarpeisiin ja Käytetyttyövaatteet.fi-verkkokaupassa käytöstä poistuneet, työkykyiset vaatteet etsivät uusia käyttäjiä. Työvaateuransa lopussa oleville tuotteille on myös kierrätysvaihtoehdot uusiksi tekstiilituotteiksi tai Kierre®-komposiittituotteiksi. ”Tärkein ekoteko on, että työvaatteet valmistetaan laadukkaista, kestävistä, työvaatteille kehitetyistä materiaaleista. Mitä kauemmin vaate on alkuperäisessä käytössä, sitä pienempi vesijalanjälki sillä on”, muistuttaa Tukiainen.

BlackFridayn sijaan RepairFriday

BlackFridayn sijaan Image Wearin myymälöissä ja imagewear.fi-verkkokaupassa on RepairFriday eli PaikkausPerjantai, jolloin ostosten kaupan päälle saa Vaatelaastari®-pakkauksen. Vaatelaastarin avulla saa näppärästi paikattua pienet reiät ja näin jatkettua vaatteen elinkaarta. Lisäksi Image Wear lahjoittaa kaikista RepairFridayn aikana Image Wear myymälöistä tai imagewear.fi-verkkokaupasta ostettujen IW-​työvaatteiden myynnistä 1 % Suomen Vesistösäätiön toimintaan.

Vesivastuullisen kuluttamisen resepti

Suomen vesistösäätiön ja Image Wearin yhteinen vastuullisen kuluttamisen resepti koostuu seuraavista aineksista:

  1. Lainaa kaverilta ja kaverille
  2. Osta hyvin tehtyä ja vain tarpeeseen
  3. Kohtelemalla vaatettasi hyvin kohtelet hyvin myös luontoa ja itseäsi
  4. Käytä, pese, korjaa ja kierrätä
  5. Käytä biohajoavia pesuaineita
  6. Vältä turhia pesukertoja – tuuletus korvaa usein pesun