Heli Heinonen Suomen vesistösäätiön toimitusjohtajaksi

Suomen vesistösäätiön tiimi vahvistuu hallinnollisella ja ympäristöjohtamisen osaamisella. Tradenomi (YAMK) Heli Heinonen aloitti marraskuun alussa työnsä Suomen vesistösäätiön toimitusjohtajana vastaten säätiön päivittäisistä johtamis- ja hallinnollisista tehtävistä sekä yritysyhteistyöstä. Liisa Hämäläinen keskittyy jatkossa säätiön strategisten linjausten suunnitteluun, hankeyhteistyöhön ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sisältöjohtajan roolissaan.

“Arvostan Suomessa vesien tilan parantamiseksi tehtävää työtä valtavasti. Olen itse saanut kasvaa maaseudulla luonnon keskellä ja lähijärvellä onkin tärkeä rooli lapsuuteni mielenmaisemassa. On erityisen hienoa, että voin omalta osaltani olla mukana varmistamassa, että myös tulevat sukupolvemme voivat nauttia puhtaista vesistämme. Oma laatujohtamisosaamiseni vahvistaa Suomen vesistösäätiötä erinomaisesti ja uskon voivani parantaa säätiömme edellytyksiä toimia entistä sujuvammin ja vaikuttavammin”, Heli sanoo. 

Heli siirtyi tehtävään Telia Finland Oyj:sta, jossa toimi viime vuodet laatupäällikkönä vastaten yhtiön ISO-​sertifiointien kehittämisestä ja ylläpidosta. Aiemmin Heli työskenteli pitkään Suomen ympäristökeskuksessa laatu- ja ympäristöjärjestelmien kehittämisen ja ylläpidon parissa. Työhistoriansa takia Helillä onkin vahvaa osaamista niin laatu- kuin ympäristöjohtamisesta sekä projektien koordinoinnista ja johtamisesta. Liiketoiminnan opinnot puolestaan ovat antaneet Helille tukevan pohjan organisaation johtamiseen ja kehittämiseen.